Stikket
 
Har du konto? Logg inn - Glemt passord?
Det første dykket

HVORFOR SKAL JEG GÅ PÅ BABY- OG SMÅBARNSVØMMING?

 

Vanntilvenning

Babysvømming skal først og fremst være noe morsomt og koselig en gjør sammen som familie. Ved at barna tidlig lærer seg å være i bassenget og erfare vannet på ulike måter, blir de fortrolige og trygge i dette elementet.

Vi gir barna en myk start og introduserer de til vannet på en rolig og god måte. Vi bruker god tid til å venne dem til å få vann over hodet før vi instroduserer dem for det første dykket. Alle voksne og barn får "hjemmelekse" med å telle til 3 - deretter helle vann over hodet på barnet, fra bakhodet og frem slik at det renner ned i ansiktet. Dykkerefleksen (som sitter i pannen) blir da dekket med vann, og barnet holder pusten. 

Her hos oss kan man omgås uten noen forstyrrelser og bare være til stede for barnet. 

 

Dykking

Et av målene i babysvømming er at barnet skal lære å holde pusten under vann. Et lite barn kan ikke svømme med hodet over vann, så det å kunne holde pusten under vann, er en forutsetning for å lære å svømme.

 

Etter at vi første kursdag viser hvordan man heller vann over hodet på barnet, og når foreldre og barn føler seg trygge i bassenget, introduserer vi dykket. Dette skjer omtrent midtveis i kurset. Instruktøren og foreldrene gjør dykket sammen de første gangene, og vi dykker kun når vi er sikre på at babyen føler seg trygg i situasjonen.

 

Det er viktig for oss at barnet så tidlig som mulig skal føle at det har kontroll over situasjonen. Vi lar derfor barnet dykke fra en matte, slik at barnet får lov å ta initiativ til dykket selv, så snart det klarer det. Et dykk skal alltid være så naturlig som mulig - et fall - ikke en kraft som trykker eller presser ned. Barnet må ha kontroll over situasjonen for å føle trygghet.

 

Selvberging

Vi lærer barna ”selvbergingsprinsipper”. Prinsippene/øvelsene forbereder de små på situasjoner der de utfrivillig skulle ha fallt uti vannet. I stedet for å få panikk og svelge masse vann, lærer barna hvordan de kan redde seg selv i land eller ta i bruk andre flytende elementer som er tilgjengelig.

Dykkeøvelser er en måte å venne barnet til å være under vann. Barnet lærer å holde pusten istedefor å trekke vannet inn i nese og svelg. Å følge barnets utvikling i bassenget er ubeskrivelig spennende!!

 

 

Gode opplevelser av fysisk mestring i tidlig alder er av forskere rapportert å gi positive effekter når det gjelder motoriske ferdigheter flere år etter at babysvømmingen forgikk.

 

 

Gled dere til hyggelige stunder sammen med barnet deres hos oss på Babyswim!